آشنایی با ارز دیجیتال بایننس
در این مقاله سعی شده است اطلاعات جامعی در مورد ارز دیجیتال بایننس ارائه شود
ارز دیجیتال بایننس چیست؟
بایننس کوین ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است و با نماد BNB در بازار ارزهای دیجیتال معامله میشود. صرافی بایننس در حال حاضر بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است. این صرافی با سازوکار فوقالعادهاش میتواند بیش از ۱.۴ میلیون تراکنش را در هر ثانیه انجام دهد و همین موضوع موجب شده تا بسیاری این بستر تبادلاتی را برای مقاصد مالی خود انتخاب کنند.
بهطور کلی صرافیهای ارز دیجیتال اغلب دارایی مخصوص خود را برای پیشبرد اهدافی خاص مانند ارائه تخفیف در کارمزدها یا تسهیل در پردازش تراکنشها و جذب بیشتر کاربران به این مراکز راهاندازی میکنند. BNB هم از این قاعده مستثنا نبوده و بهعنوان دارایی صرافی بایننس و با اهدافی مشابه کار خود را آغاز کرد. استفاده از این توکن به راهی تبدیل شد که کاربران صرافی بایننس بتوانند پس از راهاندازی صرافی، هزینههای معاملاتی کمتری را روی این پلتفرم پرداخت کنند.
تاریخچه ارز دیجیتال بایننس
بایننس کوین در ژوئیه ۲۰۱۷ و در رویداد عرضه اولیه کوین معرفی و راهاندازی شد؛ اما مانند بسیاری از عرضه اولیههای مشابه، بخشی از توکنهای BNB میان شرکتکنندگان مختلف از جمله سرمایهگذاران فرشته یا انجل (Angel investors) و تیم مؤسس بایننس تقسیم شد.
در زمان عرضه ۱۰۰ میلیون BNB و هر کوین به مبلغ ۱۵ سنت فروخته شد. بایننس در مجموع توانست حدود ۱۵ میلیون دلار از این عرضه اولیه جمعآوری کند.
از ۱۵ میلیون دلار جمعآوری شده، ۳۵ درصد برای ارتقای پلتفرم و سیستم معاملاتی بایننس، ۵۰ درصد برای برندسازی، بازاریابی و آموزش کارکنان جدید و ۱۵ درصد باقیمانده نیز بهعنوان ذخیرهای برای مواقع اضطراری یا شرایط غیرمعمول و پیشبینینشده در نظر گرفته شد. بایننس پلتفرم صرافی خود را تنها کمی بعد از پایان عرضه اولیه و در اواسط سال ۲۰۱۷ افتتاح کرد.
این صرافی دو سال بعد بلاک چین بومی خود را راه اندازی کرد و آن را بایننس چین (Binance Chain) نامید. با راهاندازی بایننس چین، بایننس کوین به ارز بومی این بلاک چین تبدیل شد.
کاربردهای BNB
بایننس بهعنوان یک توکن کاربردی برای تخفیف در کارمزدهای معاملاتی در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد؛ اما از آن زمان، مرزهای استفاده از بایننس کوین تنها در اکوسیستم بایننس خلاصه نمیشود و امکان بهکارگیری آن در سایر زمینهها نیز ایجاد شده است.
بایننس کوین ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است. این ارز دیجیتال کاربردهای متعددی دارد. بهعنوان مثال، از BNB میتوان برای خرید آنلاین در فروشگاهها استفاده کرد. در عین حال کاربران میتوانند از BNB برای پرداخت هزینههای سفر خود، ایجاد قراردادهای هوشمند، وامدادن و موارد دیگر استفاده میکنند. جالب است بدانید تابهحال میلیونها BNB برای چنین مواردی استفاده شدهاند.
بسیاری از معاملهگران، بایننس کوین را برای پرداخت کارمزد معاملات خود استفاده میکنند. تنها در پلتفرم معاملاتی بایننس، حدود دو میلیون کاربر از بایننس کوین برای پرداخت کارمزدهای معاملاتی خود استفاده کردهاند. در مجموع این معاملات، بیش از ۴۰ میلیون BNB در ۱۲۷ میلیارد معامله استفاده شده است.
بایننس کوین چگونه کار میکند؟
بایننس کوین از دیدگاه کلی شبیه به سایر داراییهای دیجیتال موجود در بازار است؛ داراییهای دیجیتالی که ارزش آنها نسبت به میزان استفاده و معامله کاربران افزایش یا کاهش مییابد.
کاربران میتوانند BNB را مانند سایر ارزهای دیجیتال در کیف پولهای سازگار خارج از صرافیها نگهداری کنند و این دارایی را بهطور مستقیم ارسال و دریافت کنند.
BNB بهطور کلی با دو بلاک چین بایننس چین و بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) در تعامل است. بایننس اسمارت چین شبکهای است که کاملاً جدا از بایننس چین ساخته شده، اما به موازات این شبکه کار میکند. بایننس اسمارت چین ویژگیها و امکانات متنوعی را در اختیار کاربران قرار میدهد. یکی از برجستهترین ویژگیهای این شبکه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است.
هدف از طراحی بایننس اسمارت چین این بود که ضمن حفظ توان عملیاتی بالای بایننس چین، قراردادهای هوشمند نیز وارد این اکوسیستم شوند.
هدف بایننس از ساخت بایننس چین، بهینهسازی عملکرد این پلتفرم در انجام معاملات و تراکنشها بود. این مجموعه اندکی بعد، صرافی غیرمتمرکز بایننس (DEX) را در شبکه بایننس مستقر کرد. با آنکه بایننس چین توانسته بود روند معاملات و سرعت تراکنشها را بهبود ببخشد، اما همچنان از نظر پتانسیل موردنیاز توسعهدهندگان محدود بهحساب میآمد.
بایننس با افزودن قابلیتهای بیشتر به اکوسیستم خود، زنجیره هوشمند بایننس یا همان بایننس اسمارت چین را در سال ۲۰۲۰ راهاندازی کرد و دست توسعهدهندگان را برای ساخت پروژههای بلاک چینی خود در بایننس اسمارت چین بازتر کرد.
برای مثال، بایننس اسمارت چین از پیادهسازی و اجرای قرارداد هوشمند پشتیبانی میکند، در حالی که بایننس چین چنین امکانی ندارد. علاوه بر این، بایننس اسمارت چین با ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیز سازگار است.